Κάλεσμα συμμετοχής επαγγελματιών SPDF2023

Κάλεσμα συμμετοχής επαγγελματιών SPDF2023 Previous item ATHENS IRISH FESTIVAL ...

Αγαπητοί μου,

σε περίπου δύο μήνες θα έχουμε τη χαρά για άλλη μια χρονιά μετά την πανδημία να διοργανώσουμε το Φεστιβάλ του Αγίου Πατρικίου. Είναι το πρώτο πολυθεματικό φεστιβάλ ιρλανδικού πολιτισμού που διοργανώνεται στην Ελλάδα κι εκτείνεται σε πολλούς τομείς του ιρλανδικού πολιτισμού.

Φέτος θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη σε έκταση έκδοση του, καθώς θα συμπεριλάβει μουσική, λογοτεχνία, γαστρονομία, κινηματογράφο, σεμινάρια παραδοσιακών ιρλανδικών χορών, σεμινάρια ιρλανδικής μουσικής, ομιλίες, εργαστήρια χειροτεχνίας για μικρά παιδιά, και μια μεγάλη έκθεση η οποία θα διοργανωθεί κατόπιν αιτήματός μας με έναν μεγάλο φορέα της Ιρλανδίας και για την οποία δόθηκε άδεια πρώτη φορά στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό, καθώς το μικρό μας φεστιβάλ μέχρι στιγμής μας έχει επιτρέψει κυριολεκτικά να ζήσουμε όλα τα όνειρά μας, εδώ στον τόπο μας τα Γρεβενά, που όσο και να τον θεωρούν μικρό, εμείς συνεχίζουμε να προβάλλουμε πόσο μεγάλος είναι και τι μπορεί να καταφέρει.

Ήδη το φεστιβάλ μας, έχει γίνει αρκετά μεγάλο. Μέσα μαζικής ενημέρωσης ενδιαφέρθηκαν από όλη την Ελλάδα να μάθουν και να προβάλλουν για αυτή τη διοργάνωση, αλλά πάνω από όλα το γεγονός ότι προσέλκυσε το ενδιαφέρον της η IrishCentral η μεγαλύτερη ενημερωτική ιστοσελίδα της ιρλανδικής διασποράς που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη. Η σύνδεση των Γρεβενών με την Ιρλανδία θεωρώ προσωπικά πως μόνο οφέλη μπορεί να προσελκύσει στην τοπική μας κοινωνία. Παράλληλα να κάνει πραγματικότητα πως η δημιουργία νέων, πρωτότυπων και πρωτοπόρων πολιτιστικών αγαθών μπορεί να δώσει όραμα και να δημιουργήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τον τόπο μας!
Πήγες Γρεβενά; έφτασες Ιρλανδία! είναι το κάλεσμα προς όλους.

Το φεστιβάλ St. Patrick’s Day στόχο έχει να επεκτείνει τις δράσεις του σε όλη την πόλη με σκοπό να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι επαγγελματίες.

Επειδή και για φέτος η επικοινωνιακή πολιτική του φεστιβάλ έχει οργανωθεί πέρα από τα όρια της περιοχής μας και επιδιώκει να ενημερώσει και να προσκαλέσει ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, θα θέλαμε να αποτελέσει ευκαιρία για όλους τους επαγγελματίες των Γρεβενών, ώστε να μείνουν ικανοποιημένοι οι επισκέπτες μας και να τους γνωστοποιήσουμε το τι σημαίνει γρεβενιώτικη φιλοξενία με ότι συνεπάγεται αυτό στην τοπική οικονομία.

Προτείνω λοιπόν, όσοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης, των καφετεριών και των ξενοδοχείων να συμμετάσχουν στη συνολική γιορτή με τους εξής τρόπους:

Από τους ξενοδόχους προτείνω να δημιουργήσουν προσφορές και πακέτα για 2ήμερη ή 3ήμερη φιλοξενία.

Από τους εστιάτορες προτείνω να δημιουργήσουν πακέτα ιρλανδικής γευσιγνωσίας (μενού + μπύρα GUINNESS).

Από τους ιδιοκτήτες καφετεριών να προμηθευτούν με μπύρα GUINNESS να κάνουν τις προσφορές τους για το 5ήμερο φεστιβάλ ώστε να τους προμηθεύσει η διοργάνωση τα συλλεκτικά καπέλα τα οποία θα δίνουν ως αναμνηστικό δώρο!


Επιδίωξη θα αποτελέσει φέτος το “μικρό” μας φεστιβάλ να περάσει ξανά τα σύνορα της Ελλάδας και να γίνει γνωστό παντού για το κέφι, την πρωτοτυπία αλλά κυρίως για τον ιδιαίτερο ΤΟΠΟ που διοργανώνεται. Σε αυτό αναμφίβολλα θα συμβάλλει και το γεγονός πως συνεχίζει από το 2019 να τελεί υπό την αιγίδα της Ιρλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Να ενημερώσω σε αυτό το σημείο πως κάθε επαγγελματίας θα προβληθεί από τη σελίδα του φεστιβάλ STPATRICKSDAY.GR, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ για τη διοργάνωση του φεστιβάλ. Το φεστιβάλ ήταν πάντα και παραμένει μη κερδοσκοπικό σε όλες τις εκδηλώσεις ψυχαγωγίας του. Ίσως για φέτος η μόνη οικονομική συμμετοχή από τους διδασκόμενους να χρειαστεί στα σεμινάρια (χορού/μουσικής) ώστε να καταφέρουμε να καλύψουμε τα έξοδα των διδασκόντων.

Στόχο μας αποτελεί να ενδυναμωθεί η τοπική αγορά, με δράσεις που απευθύνονται σε κοινό, τόσο σε πανελλήνιο επίπεδο αλλά πλέον και σε διεθνές. Να αποδείξουμε για άλλη μια φορά πως η γρεβενιώτικη φιλοξενία είναι απαράμιλλη και σαφώς πως η μικρή μας πόλη μπορεί να είναι πρωτοτυπή και να γίνει μπροστάρης δημιουργώντας τάσεις και ουσιώδες όραμα σε πολιτιστικά αγαθά, διεθνούς συνεργασίας!

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία και συμμετοχή μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Στο τηλέφωνο 2462501198 και στο email: info@stpatricksday.gr

Αναλυτικά το φετινό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τα τέλη Φεβρουαρίου και θα μπορείτε να ενημερωθείτε για αυτό στην επίσημη ιστοσελίδα STPATRICKSDAY.GR

Με δημιουργικούς χαιρετισμούς

Στέλιος Παπαλαμπρόπουλος
Υπεύθυνος Διοργάνωσης

SPDF2023_Κάλεσμα Συμμετοχής Επαγγελματιών

SPDF2023_Κάλεσμα Συμμετοχής Επαγγελματιών