2022

Green Hat Party
Irish Session
Tir Fada

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2022

Τετάρτη 16 & Πέμπτη 17 ΜΑΡΤΙΟΥ (Ημέρα Αγίου Πατρικίου)

  • Τετάρτη στις 17.30 Εσπερινός Απόγευμα στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής θα τελεστεί εορταστικός εσπερινός στη Μνήμη του Αγίου Πατρικίου. Παραμονή Εορτής.
  • Τετάρτη & Πέμπτη στις 20.00 Global Greenings  Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενών (Ρολόι). Όλος ο πλανήτης φωταγωγείται με το εθνικό χρώμα της Ιρλανδίας γιορτάζοντας απ’ άκρη σ’ άκρη την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου. Το πράσινο χρώμα κυριαρχεί ΠΑΝΤΟΥ! Σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Γρεβενών, κι εμείς συμμετέχουμε σε αυτή την παγκόσμια γιορτή που ξεκινά από την Ιρλανδία κι ενώνει όλες τις χώρες του κόσμου! Φωταγωγούμε φέτος για πρώτη φορά το Ρολόι των Γρεβενών.  Ένα ιστορικό σύμβολο της πόλης η οποία δημιούργησε και οργάνωσε το πρώτο φεστιβάλ ιρλανδικού πολιτισμού στην Ελλάδα.

Παρασκευή 18 ΜΑΡΤΙΟΥ

  • 21:00 – 01:00 Green Hat Irish Party Αλχημείο (Κεντρική Πλατεία Αιμιλιανού). Jigs n’ Reels με δώρα για όλους! Επιλεγμένες λίστες ιρλανδικής μουσικής για ένα party σαν αυτά που γνωρίζουμε σε κάθε φεστιβάλ μας!! Η ιρλανδική μπύρα θα ρέει άφθονη..ως συνήθως! Όσοι δεν το έχετε ζήσει ποτέ…επιτέλους, ξανά μαζί! Να η ευκαιρία! Τα συλλεκτικά καπελάκια δώρο…και φέτος μην πείτε πως δεν τα προλάβατε!!…

Σάββατο 19 ΜΑΡΤΙΟΥ

  • 20:00 – 01:00 Ιrish Session. Αλχημείο (Κεντρική Πλατεία Αιμιλιανού) Το 2020 είχαμε προγραμματίσει το πρώτο Irish Session στην Ελλάδα στο φεστιβάλ μας. Δυστυχώς τα γεγονότα της πανδημίας μας πρόλαβαν και δεν καταφέραμε να το υλοποιήσουμε. Φέτος όμως αναμένεται κάτι ιστορικό να συμβεί. Τουλάχιστον δεν έχει ξανασυμβεί στα Γρεβενά. Η Kathleen, ο Luke, ο Andy και ο Gary έρχονται στα Γρεβενά με μια δεκαμελή παρέα τους για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη χαρά της ιρλανδικής μουσικής και τον τρόπο που αυτή ξέρει να ενώνει τους ανθρώπους. Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε κάθε μουσικό που επιθυμεί. Το Αλχημείο μεταμορφώνεται σε μια Ιρλανδική Pub! Περισσότερες πληροφορίες μάθετε παρακάτω. Οι μουσικοί φίλοι βρείτε το αρχείο με τις παρτιτούρες μελετήστε του….ΚΑΙ απλά σας περιμένουμε!!!

Κυριακή 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

  • 19:00 – 22:00 Συναυλία με τους TIR FADA. Αλχημείο (Πλ. Αιμιλιανού). Η ιρλανδική μουσική έχει την τιμητική της στο φεστιβάλ μας και φέτος η γιορτή κλείνει με τους αγαπημένους μας Tir Fada! Για κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στο 2462022667
μάθετε περισσότερα

Συναυλία Ιρλανδικής Μουσικής: Tir Fada

 

Οι Tir Fada είναι ένα μουσικό σχήμα με βάση τη Θεσσαλονίκη που δημιουργήθηκε ορμώμενο από την αγάπη του για την κελτική μουσική παράδοση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν όμως και τις καταβολές των μελών του.

Η πρώτη εμφάνιση του συγκροτήματος πραγματοποιήθηκε στο 3ο Φεστιβάλ Χουδετσίου 2012, που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος του Ρος Ντέιλι.
Έκτοτε, συνεχίζει την παρουσία του σε μουσικές σκηνές, έχοντας στο ρεπερτόριό του σκοπούς και τραγούδια από την Ιρλανδία και τη Σκωτία, στην αγγλική αλλά και στην κέλτικη γλώσσα. Επίσης, στο πρόγραμμά τους ακούγονται και πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις των μελών του.

 

Τα μέλη του σχήματος, ενεργά και παλαιότερα, είναι:
ΕΛΣΑ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ-τραγούδι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ-ακουστική κιθάρα
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ-ιρλανδικές φλογέρες
ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΙΤΣΑΚΗΣ-βιολόλυρα, μαντολίνο
ΠΑΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ-κοντραμπάσο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΗΠΟΠΟΥΛΟΣ-ιρλανδικό μπουζούκι, ακουστική κιθάρα
ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ-κρουστά

Θα έρθετε από μακρυά, φροντίστε από νωρίς να κάνετε την κράτησή σας, στα βραδινά live!

Μην φύγετε εάν δεν δοκιμάσετε μανιτάρια με τοπικές συνταγές και δεν επισκεφθείτε το μουσείο φυσικής ιστορίας στη Μηλιά Γρεβενών (15′ από την πόλη) με τους μεγαλύτερους χαυλιόδοντες του κόσμου! RECORD GUINNESS! Θελετε περισσότερη δράση…ανεβείτε μέχρι τη Βασιλίτσα, θα δείτε όλη την Ιρλανδ….τα Γρεβενά στην έκτασή τους! Πιείτε τον καφέ ή τη σοκολάτα σας στο καταφύγιο και νιώστε υπέροχα!!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • Είμαστε υπεύθυνοι!
  • Είτε έχουμε εμβολιαστεί, είτε όχι για την δική μας ασφάλεια και των συνανθρώπων μας καλό είναι να κάνουμε ένα self ή rapid test πριν τη συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις
  • Σεβόμαστε τους διπλανούς μας
  • Οι στιγμές χαράς ας μην γίνουν αιτία εξάπλωσης του ιού.
  • Ενδέχεται στους χώρους των εκδηλώσεων να κινηματογραφηθούν ή και να φωτογραφηθούν στιγμές από τις εκδηλώσεις για λόγους προβολής και καταγραφής. Με την συμμετοχή σας στους χώρους διεξαγωγής συναινείτε και συμφωνείτε στην πιθανή καταγραφή του προσώπου σας.

+ ΙΡΛΑΝΔΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου 18, 19, 20 Μαρτίου, μπορείτε να δοκιμάσετε

 Irish Brown Bread και Cupcakes από το Αρτοποιείο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ [Πλατεία Ελευθερίας (Ρολόι) Γρεβενών]

να πιείτε Irish Coffee στο LOCO cafe, με 3,00 € (Κεντρική Πλατεία Γρεβενών)