Ευχαριστήριο SPDF 2022

Ευχαριστήριο SPDF 2022 Previous item Με νέα ματιά ΕΡΤ1(VIDEO) Next item ATHENS IRISH FESTIVAL ...

Το πιο πολύτιμο σημείο σε μια ταινία είναι οι τίτλοι τέλους. Εκεί που συγκεντρώνονται για μερικές στιγμές όλοι οι συντελεστές της δημιουργίας. Προσπαθώ πάντα μετά από κάποια εκδήλωση να ετοιμάζω άμεσα το ευχαριστήριο καθώς δεν θέλω να ξεχάσω κανέναν αλλά και επειδή θέλω να το ετοιμάσω με χαρά και ενθουσιασμό. Μετά το γιορτινό σαββατοκύριακο με τη διπλή χαρά μας στα Γρεβενά τόσο από τον επιπλέον άθλο/επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου όσο και από το Ιρλανδικό μας φεστιβάλ, δυστυχώς τη Δευτέρα ξυπνήσαμε όλοι παγωμένοι από τον αδόκητο χαμό των τριών νέων παιδιών. Κάποια γεγονότα δεν τα χωράει ο νους. Καλή ανάπαυση και Καλή Ανάσταση να έχουν τα παιδιά. Δύναμη και κουράγιο εύχομαι στις οικογένειές τους.

Ολοκληρώνοντας το φεστιβάλ όμως με τα όποια εμπόδια και δυσκολίες για φέτος, αποτελεί χρέος μου να ευχαριστήσω δημόσια κάθε έναν ξεχωριστά τους συντελεστές της φετινής γιορτής, καθώς όλοι λίγο ή πολύ συνέβαλλαν στην πραγματοποίησή του με τον τρόπο τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κώστα Τσακνάκη, την οικογένειά του και όλη την ομάδα του Αλχημείου, καθώς ήταν ο βασικός αίτιος που φέτος το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε. Προ τεσσάρων εβδομάδων κι ενώ ήμουν έτοιμος να ανακοινώσω πως δεν θα γίνουν εκδηλώσεις, ο Κώστας μου τηλεφώνησε λέγοντας πως θα υποστήριζε την όλη προσπάθεια! Με τέτοιους ανθρώπους η πόλη πηγαίνει μπροστά!

Ευχαριστούμε τους μουσικούς που κάνανε για άλλη μια φορά χιλιόμετρα για να έρθουν στα Γρεβενά και να μας ταξιδέψουν με την μουσική τους ….στην Ιρλανδία! Από το Irish Session τους, Luke Garry, Andy Willcox, Kathleen Morris, Gregory Geddes, Ευρυδίκη Μπαλτίδου, Άννα Γρυπάρη, Πέτρο Θεοδώρου, Βασίλη Ψαθά. Τους αγαπημένους μας Tir Fada, Κωστή Κυριτσάκη, Έλσα Μουρατίδου, Γιώργο Σκαρογιάννη και Σάκη Λάιο.

Για την ραδιοφωνική και τηλεοπτική προβολή του φεστιβάλ, την Δέσποινα Αμαραντίδου, τον Δημήτρη Στραβού, τον Μάκη Νασιάδη, όλους στην εκπομπή “Με Νέα Ματιά” της ΕΡΤ. Από το TV100 τις ευγενικές κυρίες Μαρία Αναγνωστίδου και Μαρία Βλάχου. Την κα Μαρία Ριτζαλέου από το Voria.gr και την Κέλλυ Γρηγοριάδου από το Togethermag.gr.

Ευχαριστώ επίσης τον Δήμο Γρεβενών και συγκεκριμένα τον Δήμαρχο Γεώργιο Δασταμάνη, τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Τριγώνη, τον υπεύθυνο επικοινωνίας Απόστολο Γαϊτάνη και τον ηλεκτρολόγο Θεόδωρο Γκαλογιάννη για την καλή πρόθεση και εξαίρετη συνεργασία τους στην πρότασή μας να φωταγωγηθεί το ιστορικό ρολόι της πόλης στο χρώμα της Ιρλανδίας. Συμμετέχοντας έτσι για πρώτη φορά στην παγκόσμια φωταγώγηση ιστορικών μνημείων (Global Greenings) που ενώνει όλες τις χώρες του κόσμου στην γιορτή του Αγίου Πατρικίου.

Από την Ιρλανδική Πρεσβεία θα ήθελα να ευχαριστήσω τις κυρίες Michelle Ryan και Αλίκη Κοσμέτου για την συνεχή επικοινωνία και αγαστή συνεργασία τους στις προτάσεις και τις ιδέες μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους επαγγελματίες-παραγωγούς της πόλης μας, που χάρη σε αυτούς δημιουργήσαμε τα γρεβενιώτικα καλαθάκια προϊόντων που ταξίδεψαν μαζί με τους μουσικούς. Την κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή με τον Λεβανθό, τον Βασίλειο Σιαφαρίκα με το Τυροκομείο του, τους Κωνσταντίνο Ντούνα και Θωμά Τσιάλτα με το Μέλι Γρεβενών, τον Ανδρέα Σλιάρα με το Ηδύγευστον και τα αδέρφια Απόστολο και Νίκο Μαρκόπουλο με το Αρτοποιείο Μαρκόπουλος. Ευχαριστούμε επίσης τον Βάιο Γούσιο με το ξενοδοχείο Αίγλη και τον Νικόλαο Λόλα με το καφέ-εστιατόριο Loco για την αγάπη, την κατανόηση και την υποστήριξή τους σε ό,τι διοργανώνουμε.

Επίσης να ευχαριστήσω τους εκλεκτούς μου Αντώνη Παπαβασιλείου και Σωτήρη Ραπτόπουλο για την έρευνα, μετάφραση και συμμετοχή στην κινηματογράφηση των απαγγελιών ιρλανδικής ποίησης.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους φίλους, ομάδα, παρέα, αεικίνητους, υπερκίνητους, που όπως και να τους αναφέρω είναι πάντα παρόντες, παντός καιρού, ημέρας και νύχτας, να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε, αλλά κυρίως να μοιραζόμαστε τις χαρές και τα μεράκια μας στα Γρεβενά! Σας ευχαριστώ αδερφέ μου Δημήτρη, Ευθύμη Παπαθεοδώρου, Αλμπίνα Κούκα, Χριστιάννα Πετροπούλου, Δημήτρη Προφέντζα, Άννα Παπαπετρίδου, Γιάννη Μπαϊνέτα και Σοφία Παπαδημητρίου, Αφροδίτη Μπατάρα, Βασιλική Άλτη, Ρήγα Σκόδρα, Τόνια Παπαγεωργίου, Γιάννη Παπαδιαμάντη και Τίνα Γκούβαλη.

Να είστε όλοι καλά, γεροί και δυνατοί!

Και του χρόνου!

Με δημιουργική χαρά και εκτίμηση σε όλους σας

Στέλιος Παπαλαμπρόπουλος  S+

Γρεβενά, Μάρτιος 2022